maandag 30 juli 2018

Een hond adopteren

Adopt don't shop! Maar waarom adopteren en hoe begin je eraan? 

Adopteren doe je omdat je de hond dan een beter leven biedt, tegelijk ontlast je de asielen die sowieso al overvol zitten. Eigenlijk red je dus twee levens.

Aanpassen aan zijn nieuwe thuis zal voor de hond heel stresserend zijn, maar ook voor jou.

Hierbij enkele tips:

- Geef je hond de tijd om zich aan te passen. Laat hem rustig wennen aan de nieuwe omgeving. In het begin betekent dit ook niet te veel knuffelen en als je kinderen hebt dan laat je hen de hond niet overstelpen met kusjes. Benader je hond ook altijd heel rustig, laat hem altijd even snuffelen aan je hand met de palm naar boven. Zorg ook dat je kinderen dit doen en laat hen niet op hem afstormen.
- Zorg dat je hond een eigen rustig plekje heeft, dit kan een bench zijn, een mand, een deken, ... Je kan hier ook geuren van de vorige verblijfplaats leggen, bv. een t-shirt of een deken. Deze plek is de hond zijn toevlucht, vertoeft hij daar, dan laat je hem gerust!
- Zorg dat alles veilig is, bv. schutting van de tuin, gevaarlijke producten buiten bereik, elektrische kabels, geen spullen zoals schoenen laten rondslingeren.
- Regels! Wees consequent en grijp tijdig in wanneer iets niet mag. Storend gedrag achteraf afleren gaat veel moeilijker. Vraag indien nodig het asiel om advies.
- Bouw alleen zijn op. Alleen zijn kan voor je hond in het begin spannend zijn. Begin met korte perioden, bv. 20 min, en bouw dit geleidelijk aan op. Geef je hond zijn favoriete speeltje en iets om op te kauwen en vertrek dan zonder ophef.

Tijl Kiko- www.shin.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dog Day 26/08/2018

26 augustus is internationale dag van de hond en voor die gelegenheid organiseerden Memorial 1815 en ACE/SHIN een dag volledig gewijd aan ho...