zaterdag 18 augustus 2018

Hersenwerk

Vandaag gingen Munchi en ik een privéles hersenwerk voor honden volgen. De workshop werd gegeven door Lendy van By Fonzie. De les vond plaats bij Canine Care te Ekeren.

Wat voor ons zo leuk was aan de workshop is dat Lendy hem volledig op maat van Munchi maakte. Zo konden we samen met Munchi in alle rust ontdekken wat hij leuk vindt, welke materialen hij aangenaam vindt, kortom we kwamen alles te weten over zijn puzzelgedrag.

In het begin was Munchi natuurlijk weer erg onzeker en heel gespannen. Maar dat was redelijk snel over toen Lendy de snoepjes bovenhaalde. Ze heeft eerst uitgezocht welke snoepjes Munchi het lekkerste vond en daarmee konden we dan aan de slag.

Omdat Munchi thuis een snuffelmat en een snuffelbal gewoon is, zijn we begonnen met een microfiber mop met de snoepjes daar zichtbaar op gelegd. Al gauw werd duidelijk dat hij een voorkeur heeft voor zachte materialen: een handdoek, knuffeltjes, een zelfgemaakte mat met gerecycleerd materiaal zoals jeans en fleece, mandjes, rubbermatjes, … En dat was ook zo leuk aan vandaag: we ontdekten dat we eigenlijk allerlei materialen kunnen gebruiken om puzzels mee te maken, huishoudelijke spullen, recycleerbaar afvalmateriaal, kinderspeelgoed, … Daarnaast heb je dan natuurlijk ook nog de speciaal gefabriceerde hondendenksportpuzzels.

Kortom, deze workshop was een succes en voor wie nog twijfelt, hersenwerk is o.a goed voor:
- het versterkt de band met je hond
- je kan je hond afleiden in spannende situaties
- je hond blijft fit
- je hond wordt ook geestelijk gestimuleerd
- …

Bij By Fonzie kan je naast hersenwerk voor honden ook terecht voor de begeleiding van honden en kinderen en Lendy heeft ook een uitleendienst voor de hondendenksportpuzzels.

Kijk zeker eens op haar website en haar facebookpagina.
https://www.byfonzie.be/
https://www.facebook.com/byfonzie/











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dog Day 26/08/2018

26 augustus is internationale dag van de hond en voor die gelegenheid organiseerden Memorial 1815 en ACE/SHIN een dag volledig gewijd aan ho...